Tηγανίτες λαχανικών

τηγανίτες λαχανικών

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι πολλές ώρες εκτός σπιτιού αλλά και η πληθώρα τυποποιημένων αλμυρών και γλυκών σνακ αποτελούν αναμφισβήτητα πρόκληση για όσους επιθυμούν να προσέξουν τη διατροφή τους ή/ και να ρυθμίσουν το βάρος τους. Εάν επιθυμείτε και εσείς κάποια ισορροπημένη εναλλακτική επιλογή για το σνακ σας, δοκιμάστε τις τηγανίτες λαχανικών.

Οι τηγανίτες λαχανικών είναι μία πολύ ωραία ιδέα για ένα ελαφρύ σνακ, τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρούς μας φίλους, πλούσιες σε φυτικές ίνες και χαμηλές σε λιπαρά, ιδανικές ακόμα και για τα σνακ μας εκτός σπιτιού, καθώς φυλάσσονται, μεταφέρονται και καταναλώνονται εύκολα. Και το καλύτερο; Φτιάχνονται πολύ γρήγορα!

Υλικά:

  • 2 κ.σ. μαϊντανό/ ή δυόσμο
  • 400g φλιτζ. αρακά ή σπανάκι ή  κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
  • 2 αυγά
  • 180g αλεσμένες νιφάδες βρώμης/ή φαγόπυρου σε μορφή αλευριού
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 60 g τύρι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι 2%
  • Λίγο πιπέρι

Για να φτιάξουμε τις αλμυρές τηγανίτες λαχανικών, ξεκινάμε σοτάροντας ελαφρώς σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι το κρεμμυδάκι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά (αρακά, σπανάκι, κολοκύθι) μέχρι να μαλακώσουν.

Πολτοποιούμε εν μέρει ή πλήρως τα λαχανικά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ομογενοποιούμε καλά. Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από το μίγμα μας, σχηματίζοντας μικρές τηγανίτες. Αφού ψήσουμε και από τις δύο πλευρές, οι τηγανίτες λαχανικών μας είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Μπορείτε να τις σερβίρεται σκέτες ή με συνοδεία κάποιου ντιπ όπως γουακαμόλε με αβοκάντο ή χούμους.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο