amygdalovoutiro
Βούτυρο αμυγδάλου
7 Σεπτεμβρίου 2019
τηγανίτες λαχανικών
Tηγανίτες λαχανικών
22 Νοεμβρίου 2019
Εμφάνιση όλων

Κολοκυθόσουπα με κόκκινη φακή

kolokythosoupa
Η βελουτέ κολοκυθόσουπα με κόκκινη φακή είναι μία πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για ένα ωραίο χουχουλιάρικο και ζεστό γεύμα τις δροσερές ημέρες του φθινοπώρου. Για την ακρίβεια, η κολοκύθα έχει τη τιμητική της την εποχή του φθινοπώρου, οπότε είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να την εντάξουμε στη διατροφή μας με ένα τόσο ωραίο και θρεπτικό συνδυασμό. Κανένα συστατικό δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη συνταγή. Από την κόκκινη φακή μέχρι και τα μπαχαρικά όπως χαρακτηριστικά ο κουρκουμάς, όλα προσδίδουν γεύση και πάνω από όλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, φυτική πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες του οργανισμού, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας.

Επιπλέον, η επιλογή της σούπας είναι μια εξαιρετική επιλογή γεύματος για να ενισχύσουμε την υδάτωσή μας κατά τους κρύους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα, κατά τους οποίους όλοι μας λίγο ή πολύ δυσκολευόμαστε λόγω μειωμένης δίψας και επιθυμίας για νερό σε σχέση με το καλοκαίρι. Η βελουτέ κολοκυθόσουπα, λοιπόν, είναι εγγύηση για όσους όχι μόνο επιζητούν την ωραία γεύση αλλά και τη θρεπτικότητα στη διατροφή τους, ιδανική για χορτοφάγους και μη, για ενήλικες και παιδιά, για αθλητές αλλά και άτομα που προσέχουν τη διατροφή τους, ακολουθούν κάποια δίαιτα αποτοξίνωσης ή νηστεύουν τα ζωικά προϊόντα. Εσείς ακόμα να τη δοκιμάσετε; Δείτε τι θα χρειαστείτε.

Συνταγή για τη βελουτέ κολοκυθόσουπα με κόκκινη φακή

Υλικά

1 φλιτζ. κόκκινη φακή,

1 μικρή κολοκύθα,

2 καρότα,

1 πράσο,

1 ξερό κρεμμύδι,

ελαιόλαδο,

ζωμό λαχανικών (προαιρετικά),

λεμόνι

Μπαχαρικά - Μυρωδικά

1 κ.γλ. κουρκουμά,

1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν,

1/2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα,

1/2 κ.γλ. ginger (προαιρετικά),

αλάτι,

μαϊντανός ή δενδρολίβανο (για το σερβίρισμα).

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.

Για πιο εύκολο καθάρισμα της κολοκύθας, κόβουμε την κολοκύθα κατά μήκος στη μέση και τοποθετούμε σε ταψάκι στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς, ώστε να μαλακώσει και να ξεφλουδίζεται καλύτερα.

Αφού έχουμε καθαρίσει τα λαχανικά μας, τεμαχίζουμε σε φέτες.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά μας ξεκινώντας με το κρεμμύδι, το πράσο και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, την κολοκύθα και τη φακή.

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και, αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.

Δυναμώνουμε τη φωτιά έως ότου έρθουν σε βρασμό, και στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.

Όταν τα λαχανικά μας έχουν μαλακώσει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και είμαστε έτοιμοι να τα πολτοποιήσουμε με μία ράβδο χειρός.

Τέλος προσθέτουμε, αν χρειάζεται, τόσο νερό έως ότου πετύχουμε την πυκνότητα που επιθυμούμε.

Καλή σας απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *