amygdalogala
Γάλα αμυγδάλου
7 Σεπτεμβρίου 2019
kolokythosoupa
Κολοκυθόσουπα με κόκκινη φακή
9 Οκτωβρίου 2019
Εμφάνιση όλων

Βούτυρο αμυγδάλου

amygdalovoutiro
Το βούτυρο αμυγδάλου είναι μία πεντανόστιμη φυτική πηγή πρωτεΐνης και καλών λιπαρών που μπορεί εύκολα να βρει κανείς στην αγορά αλλά τι καλύτερο από το να το παρασκευάσει μόνος σπίτι του. Γιατί πολύ απλά είναι το προϊόν της πλήρους πολτοποίησης του αμυγδάλου. Το αποτέλεσμα είναι μία πάστα ρευστή με βελούδινη κρεμώδης υφή και υπέροχο χρώμα και γεύση.

Πώς θα φτιάξουμε ένα πετυχημένο αμυγδαλοβούτυρο

Το μυστικό για να καταφέρουμε αυτή την υφή είναι να χρησιμοποιήσουμε ωμά, ανάλατα αμύγδαλα και να τα καβουρδίσουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο. Και αυτό γιατί όταν τα αμύγδαλα είναι ζεστά μπορούν να διαλυθούν πιο γρήγορα καθώς τα έλαιά τους απελευθερώνονται πιο εύκολα και επιπλέον δίνουν μία ωραία καβουρδισμένη γεύση. Εναλλακτικά αν έχουμε ψημένα αμύγδαλα απλά θα χρειαστεί να τα ζεστάνουμε στο φούρνο για λιγότερο σίγουρα χρόνο.

Στη συνέχεια πολτοποιούμε πολύ καλά τα αμύγδαλα με διαλείμματα για να μη κάψουμε το μοτέρ του μπλέντερ.

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.γλ. ελαιόλαδο ανά δύο φλιτζ. αμυγδάλων και λίγο θαλασσινό αλάτι αν προτιμάμε μία ελαφριά αλμυρή γεύση αλλά και για να αναδείξουμε τη γλυκιά γεύση του αμυγδάλου.

Τέλος μεταφέρουμε το αμυγδαλοβούτυρο σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα και διατηρούμε στο ψυγείο έως και ένα μήνα. Μπορούμε να το καταναλώσουμε σε πολλές παραλλαγές, στο πρωινό μας σε ψωμί, σε χυλό βρώμης (πόριτζ), να το αλείψουμε σε φρέσκα φρούτα π.χ. μήλο, μπανάνα, να το χρησιμοποιήσουμε σε μπράουνις, πάνκεϊκ, μπισκότα κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *