Χούμους με παντζάρι

χούμους παντζαρι

Το χούμους με παντζάρι αποτελεί μία θρεπτική φυτική τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και πολλά οφέλη για την υγεία μας. Βασικό συστατικό του τα ρεβύθια, τα οποία σε συνδυασμό με το παντζάρι δημιουργούν ένα βελούδινο και γευστικό πολτό. Επιπλέον, το παντζάρι σε αυτή την συνταγή προσδίδει ένα απίστευτο φούξια χρώμα και εμπλουτίζει σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε για ένα πετυχημένο, σε γεύση και σε υφή, χούμους με παντζάρι.

Υλικά

3 φλιτζ. βρασμένα ρεβύθια χωρίς φλούδα
250g παντζάρια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.γλ. κύμινο (προεραιτικά)
180 ml νερό από τα βρασμένα ρεβύθια
4-5 κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε, ατμίζουμε ή ψήνουμε τα παντζάρια. Μόλις κρυώσουν τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα ρεβύθια, μαζί με το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, το κύμινο, τα παντζάρια και τα ρεβύθια. Αλατίζουμε ελαφρώς και πολτοποιούμε έως ότου το μίγμα μας αποκτήσει κρεμώδη υφή. Εάν το μίγμα μας είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό που έχουν βράσει τα ρεβύθια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε εάν θέλουμε επιπλέον λεμόνι, σκόρδο, κύμινο ή αλάτι.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, σουσάμι ή απλά λίγο ελαιόλαδο και συνοδεύουμε με ψιλοκομμένα λαχανικά, πιτούλες ή κριτσίνια ολικής άλεσης, ή εναλλακτικά προσθέτουμε σε μια σαλάτα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο