cupcakes κολοκύθας
Cupcakes με κολοκύθα
1 Οκτωβρίου 2020
Βελουτέ σούπα κόκκινης φακής
1 Οκτωβρίου 2020
Εμφάνιση όλων

Πένες με σάλτσα κολοκύθας

πένες με σως κολοκύθας

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο.
  3. Ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.
  4. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά.
  5. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει, σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο χειρός. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί για να αραιώσουμε την πυκνότητά της.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
  7. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίζουμε, ρίχνουμε στη κρέμα κολοκύθας και τα αναμειγνύουμε ή περιλούζουμε τα ζυμαρικά με τη κρέμα κολοκύθας.

Υλικά

  • πένες κόκκινες από φακές
  •  2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 300 ml ζωμό κοτόπουλο (προαιρετικά)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. philadelphia light
  • φρέσκο θυμάρι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *