Πολυσαλάτα με μανιτάρια

Πολυσαλάτα με μανιτάρια

Αυτή η πολυσαλάτα με μανιτάρια δε χρειάζεται συστάσεις. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Πλούσια σε …βιταμίνες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, ελαφριά, άκρως χορταστική και γευστική! Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, θα τη λατρέψετε.Εάν πάλι δε προτιμάτε κάποιο απο τα συστατικά της, απλά αντικαταστήστε το με άλλο της αρεσκείας σας και καλή σας απόλαυση!

Για τη πολυσαλάτα θα χρειαστείτε:

Ρύζι μαύρο
Πράσινη σαλάτα (ενδεικτικά iceberg και βαλεριάνα)
Καρότο
Μανιτάρια
2 αυγά
1/2 Αβοκάντο
Λέμονι
1 κ.σ. Μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ετοιμάστε το μαύρο ρύζι βάσει των οδηγιών της συσκευασίας, ή χρησιμοποιήστε ρύζι που έχετε φυλάξει στο ψυγείο από προηγούμενη ημέρα.

Βήμα 2
Σε ένα τηγανάκι με ζεστό νερό ρίξτε 2 αυγά μάτια και αφήστε να έρθουν σε βρασμό. Όταν το ασπράδι έχει ψηθεί, ρίχνετε με ένα κουτάλι ζεστό νερό πάνω στο κρόκο ανάλογα πόσο μελάτο το προτιμάτε.

Βήμα 3
Ξεφλουδίζετε τα μανιτάρια και κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα καθαρό τηγανάκι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, προσθέτοντας λίγο σκόρδο ή αλλά μυρωδικά της αρεσκείας σας και λίγο αλάτι.

Βήμα 4
Πλένετε καλά, στραγγίζετε και κόβετε τα πράσινα λαχανικά και το καρότο.

Βήμα 5
Τέλος, κόβετε μισό αβοκάντο και με ένα κουτάλι καθαρίζετε από τη φλούδα του. Στη συνέχεια λιώνετε το αβοκάντο και αναμιγνύετε με χυμό μισού λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.

Βήμα 6
Φτάσαμε στο τελικό στάδιο της σύνθεσης του πιάτου μας. Τοποθετούμε τα υλικά κυκλικά σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο σουσάμι και φρέσκο πιπέρι.

Καλή σας απόλαυση!

ΥΓ: περισσότερες ιδέες για πολυσαλάτες θα βρείτε εδώ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο