Κολοκυθόσουπα με κόκκινη φακή

kolokythosoupa

Η βελουτέ κολοκυθόσουπα με κόκκινη φακή είναι μία πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για ένα ωραίο χουχουλιάρικο και ζεστό γεύμα τις δροσερές ημέρες του φθινοπώρου.

Τι περιέχει, λοιπόν, η βελουτέ κολοκυθόσουπα. Η κολοκύθα έχει τη τιμητική της την εποχή του φθινοπώρου, οπότε είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να την εντάξουμε στη διατροφή μας με ένα τόσο ωραίο και θρεπτικό συνδυασμό. Κανένα συστατικό δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη συνταγή. Από την κόκκινη φακή μέχρι και τα μπαχαρικά όπως χαρακτηριστικά ο κουρκουμάς, όλα προσδίδουν γεύση και πάνω από όλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, φυτική πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες του οργανισμού, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας. Επιπλέον, η επιλογή της σούπας είναι μια εξαιρετική επιλογή γεύματος για να ενισχύσουμε τα επίπεδα της ενυδάτωσης μας κατά τους κρύους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα, κατά τους οποίους όλοι μας λίγο ή πολύ δυσκολευόμαστε λόγω μειωμένης δίψας και επιθυμίας για νερό σε σχέση με το καλοκαίρι.

Η επιλογή, λοιπόν, της σούπας κολοκύθας είναι εγγύηση για όσους όχι μόνο επιζητούν την ωραία γεύση αλλά και τη θρεπτικότητα στη διατροφή τους, ιδανική για χορτοφάγους και μη, για ενήλικες και παιδιά, για αθλητές αλλά και άτομα που προσέχουν τη διατροφή τους, ακολουθούν κάποια δίαιτα αποτοξίνωσης ή νηστεύουν τα ζωικά προϊόντα.

Εσείς ακόμα να τη δοκιμάσετε; Δείτε τι θα χρειαστείτε.

Συνταγή για τη βελουτέ κολοκυθόσουπα με κόκκινη φακή.

Υλικά:

1 φλιτζ. κόκκινη φακή

1 μικρή κολοκύθα

2 καρότα

1 πράσο

1 ξερό κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

1 κ.γλ. κουρκουμά

1/2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα

1/2 κ.γλ. ginger

1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν

Χωμό λαχανικών (προαιρετικά)

Αλάτι

Λεμόνι

Μαϊντανός ή δενδρολίβανο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Λαχανικά

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.

  2. Καθάρισμα της κολοκύθας

    Για πιο εύκολο καθάρισμα της κολοκύθας, κόβουμε την κολοκύθα κατά μήκος στη μέση και τοποθετούμε σε ταψάκι στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς, ώστε να μαλακώσει και να ξεφλουδίζεται καλύτερα.

  3. Σοτάρισμα λαχανικών

    Αφού έχουμε καθαρίσει τα λαχανικά μας, τα τεμαχίζουμε σε φέτες. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά μας ξεκινώντας με το κρεμμύδι, το πράσο και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, την κολοκύθα και τη φακή.

  4. Προσθήκη μπαχαρικών

    Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και, αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά. Δυναμώνουμε τη φωτιά έως ότου έρθουν σε βρασμό, και στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν τα λαχανικά μας έχουν μαλακώσει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και είμαστε έτοιμοι να τα πολτοποιήσουμε με μία ράβδο χειρός.

  5. Τέλος

    Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, τόσο νερό έως ότου πετύχουμε τη πυκνότητα που επιθυμούμε.

Καλή σας απόλαυση!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο