Τρουφάκια ενέργειας

troufakia energeias

Τα ωμά τρουφάκια ενέργειας είναι ένα ιδανικό γλυκό σνακ για τις απογευματινές λιγούρες και όχι μόνο. Επιπλέον, είναι νηστίσιμα, κατάλληλα για χορτοφάγους και για δίαιτα χωρίς γλουτένη. Αποτελούν μία νόστιμη, ισορροπημένη και θρεπτική εναλλακτική επιλογή επιδορπίου, τόσο για όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τη διατροφή τους όσο και για εκείνους που ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα για τη ρύθμιση του βάρους τους.

Τα τρουφάκια ενέργειας περιλαμβάνουν συνήθως διάφορους συνδυασμούς σε αποξηραμένα φρούτα, βρώμη, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, συνεπώς μπορείτε να τα απολαύσετε σε ποικιλία γεύσεων ανάλογα με τα γούστα. Από διατροφικής πλευράς, αποτελούν εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών συστατικών. καλών λιπαρών (κυρίως μονοακόρεστων και πολυακόρεστων) που συμβάλλουν μεταξύ των άλλων στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Η ισορροπημένη σύστασή τους σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, συμβάλλει στην ενίσχυση του κορεσμού, με αποτέλεσμα να είναι ένα αρκετά πιο χορταστικά από οποιοδήποτε άλλο γλυκό σνακ στην ίδια ποσότητα, ενώ η συμπυκνωμένη σύστασή τους σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια τα καθιστά ιδανικά και για τη διατροφή αθλητών.

Τέλος, τα τρουφάκια ενέργειας αποτελούν ένα εύκολο και γρήγορο σνακ, που μπορούμε να έχουμε παντού μαζί μας για άμεση ενέργεια, αλλά και μία έξυπνη λύση θρεπτικού σνακ για να ενισχύσουμε τη διατροφή παιδιών και εφήβων.

Δοκιμάστε την παρακάτω απλή συνταγή για σίγουρη επιτυχία!

Υλικά

  • 100g κάσιους
  • 200g χουρμάδες βασιλικούς
  • 50g καρύδα
  • 50g βρώμη χωρίς γλουτένη
  • 40g κακάο
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 2 κ.σ. σπόροι κάναυης (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.σ. πρωτεΐνη κολοκυθόσπορου (προαιρετικά)
  • 1 κ.γλ. κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε και πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μία σφιχτή ζύμη-πάστα.

  2. Με ένα κουταλάκι χωρίζουμε τη ζύμη-πάστα σε μερίδες των 20g και πλάθουμε σε μπαλάκια.

  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε ένα βαθύ πιάτο τριμμένους ξηρούς καρπούς, σουσάμι, ινδοκάρυδο, κακάο ή τριμμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε τα τρουφάκια μας.

  4. Φυλάμε τα τρουφάκια σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο και συντηρούμε στο ψυγείο.

    Καλή σας απόλαυση!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο