Το αλεύρι ή τρίμμα αμυγδάλου προκύπτουν από το άλεσμα του αμύγδαλου, είναι από τα πιο γνωστά προϊόντα ελεύθερα γλουτένης και χρησιμοποιούνται συχνά στη παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων, κέικ, μπισκότων αλλά και στο πανάρισμα κρεάτων, λαχανικών.
Τα αμύγδαλα, αυτός ο δημοφιλής ξηρός καρπός, είναι γνωστά όχι μόνο για την ωραία τους γεύση αλλά και τα οφέλη τους στην υγεία μας. Τα οφέλη τους δε είναι τόσα που τα καθιστούν από τα πιο αγαπητά superfoods.
Άλλο ένα καλοκαίρι κλείνει το κύκλο του. Άλλος ένας Σεπτέμβρης πλησιάζει ανοίγοντας ένα νέο κύκλο, αυτό του φθινοπώρου! Γλυκιά μελαγχολία και μερική αποδιοργάνωση που καλεί για ολική επαναφορά σε μια κανονικότητα.
Το χούμους αποτελεί μία αρκετά θρεπτική φυτική τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και πολλά οφέλη για την υγεία μας, τα οποία και το καθιστούν μία υπερτροφή.