ΣΥΝΤΑΓΕΣ

14 Απριλίου 2020
μους αβοκάντο

Μους σοκολάτας με αβοκάντο

Η μους σοκολάτας με αβοκάντο είναι ιδανική επιλογή για όσους δε θέλουν να στερηθούν το γλυκό τους τη περίοδο της νηστείας και μη, για χορτοφάγους που αποφεύγουν ζωικά προϊόντα, για όσους ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή επιθυμούν να αναβαθμίσουν τη ποιότητα της διατροφής τους, αλλά και για τα παιδάκια ως μία ισορροπημένη θρεπτική και ελαφριά εναλλακτική επιλογή σοκολατένιου γλυκού.
14 Απριλίου 2020
χταποδοσαλάτα

Νηστίσιμη χταποδοσαλάτα

Για τη νηστίσιμη χταποδοσαλάτα θα χρειαστούμε τέσσερις βασικές νηστίσιμες διατροφικές ομάδες. Χταπόδι από την ομάδα των θαλασσινών, κάποια επιλογή οσπρίου (π.χ. μαυρομάτικα, ρεβύθια, φακές) για φυτική πρωτεΐνη, τα λαχανικά μας, ελαιόλαδο και αβοκάντο από την ομάδα του φυτικού λίπους.
14 Απριλίου 2020
κριθαρότο σουπιάς

Κριθαρότο με μελάνι σουπιάς

Για ένα πετυχημένο κριθαρότο με μελάνι σουπιάς θα χρειαστούμε τρία βασικά υλικά. Χοντρό κριθαράκι για κριθαρότο με σπειρωτή υφή, ζωμό θαλασσινών και μελάνι σουπιάς.
22 Νοεμβρίου 2019
τηγανίτες λαχανικών

Tηγανίτες λαχανικών

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι πολλές ώρες εκτός σπιτιού αλλά και η πληθώρα τυποποιημένων αλμυρών και γλυκών σνακ αποτελούν αναμφισβήτητα πρόκληση για όσους επιθυμούν να προσέξουν τη διατροφή τους ή/ και να ρυθμίσουν το βάρος τους. Εάν επιθυμείτε και εσείς κάποια ισορροπημένη εναλλακτική επιλογή για το σνακ σας, δοκιμάστε τις τηγανίτες λαχανικών.
9 Οκτωβρίου 2019
kolokythosoupa

Κολοκυθόσουπα με κόκκινη φακή

Η βελουτέ κολοκυθόσουπα με κόκκινη φακή είναι μία πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για ένα ωραίο χουχουλιάρικο και ζεστό γεύμα τις δροσερές ημέρες του φθινοπώρου.
7 Σεπτεμβρίου 2019
amygdalovoutiro

Βούτυρο αμυγδάλου

Το βούτυρο αμυγδάλου είναι μία πεντανόστιμη φυτική πηγή πρωτεΐνης και καλών λιπαρών που μπορεί εύκολα να βρει κανείς στην αγορά αλλά τι καλύτερο από το να το παρασκευάσει μόνος σπίτι του.
7 Σεπτεμβρίου 2019
amygdalogala

Γάλα αμυγδάλου

Το γάλα αμυγδάλου όπως όλα τα φυτικά γάλατα είναι ελεύθερο λακτόζης. Παρ’ όλα αυτά είναι τόσο γευστικό και θρεπτικό που δε χρειάζεται να έχει κάποιος δυσανεξία στη λακτόζη για να το εντάξει στη διατροφή του.
7 Σεπτεμβρίου 2019
alevri_amygdalou

Αλεύρι αμυγδάλου

Το αλεύρι ή τρίμμα αμυγδάλου προκύπτουν από το άλεσμα του αμύγδαλου, είναι από τα πιο γνωστά προϊόντα ελεύθερα γλουτένης και χρησιμοποιούνται συχνά στη παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων, κέικ, μπισκότων αλλά και στο πανάρισμα κρεάτων, λαχανικών.
1 Νοεμβρίου 2018
χούμους παντζαρι

Νόστιμο, θρεπτικό και εύκολο χούμους με παντζάρι

Το χούμους αποτελεί μία αρκετά θρεπτική φυτική τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και πολλά οφέλη για την υγεία μας, τα οποία και το καθιστούν μία υπερτροφή.
12 Οκτωβρίου 2018
Πολυσαλάτα με μανιτάρια

Πολυσαλάτα με μανιτάρια

Αυτή η πολυσαλάτα με μανιτάρια δε χρειάζεται συστάσεις. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Πλούσια σε …