Ζεστή πολυσαλάτα με κολοκύθα

σαλάτα με κολοκύθα

Υλικά για την σαλάτα

  • σπανάκι
  • 200 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
  • 180 γρ. ρεβίθια ή μαυρομάτικα βρασμένα σε αλατισμένο νερό με λίγο ζωμό
  • ½ αβοκάντο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Υλικά για το ντρέσινγκ

  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 2-3 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο κύμινο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  2. Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με το dressing και σερβίρουμε.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *