ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η λιπομέτρηση είναι ένας τρόπος να αξιολογήσουμε τη σύσταση του σώματός μας και γίνεται με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (BIA) και των δερματοπτυχών.

Η αξιολόγηση της σύστασης σώματος είναι ένας επιστημονικός τρόπος που βοηθάει στην κατανόηση της πραγματικής αρχικής σύστασης του σώματος, τη μέτρηση και παρακολούθηση των αλλαγών, και συνεπώς τη θέσπιση ρεαλιστικών στόχων.

Η σύσταση του σώματός μας συνδέεται άμεσα με τη μεταβολική και λειτουργική κατάσταση του οργανισμού μας και φυσικά την υγεία μας.

 Η σύσταση αυτή δεν παραμένει σταθερή σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, καθώς το σώμα μας και κατ’επέκταση οι επιμέρους ιστοί του υπόκεινται σε συνεχείς αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να είναι το αποτέλεσμα φυσιολογικών διεργασιών, όπως για παράδειγμα η γήρανση, αλλά μπορεί να είναι και αποτέλεσμα παθολογικών καταστάσεων, η τελική έκφραση των οποίων επηρεάζεται από γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Συνεπώς, η μελέτη της σύστασης σώματος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της διατροφικής παρακολούθησης, καθώς οι αλλαγές της συνδέονται άμεσα με την υγεία, τη γήρανση, την πορεία μίας νόσου και την αποτελεσματικότητα της διαιτητικής αγωγής.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Ο Βασικός Μεταβολισμός αφορά στις καύσεις του οργανισμού μας στην ηρεμία.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Είσαι έτοιμος/η να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες;

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Θέλεις να μάθεις για το τρόπο συνεργασίας και τις διατροφικές συνεδρίες;