ΔΙΑΤΡΟΦΟΓΕΝΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ

Το Διατροφογενετικό Τεστ αποτελεί ένα σύγχρονο και καινοτόμο εργαλείο ανίχνευσης της γενετικής προδιάθεσης και πώς αυτή επηρεάζει το μεταβολισμό και τη ρύθμιση του βάρους μας.

Η ρύθμιση του σωματικού βάρους είναι πολύπλοκη διαδικασία που εξαρτάται από διάφορες αλληλεπιδράσεις μεταξύ του γενετικού προφίλ, της ενεργειακής πρόσληψης και του τύπου διατροφής, της σωματικής δραστηριότητας, του άγχους, της φαρμακευτικής αγωγής, των ορμονών κ.α. Έχει φανεί ότι μεταξύ αυτών των παραγόντων, οι γενετικοί παράγοντες καθορίζουν σε ποσοστό 40% έως 70 % τον Δείκτη Μάζας Σώματος ενός ατόμου.

Τη σχέση μεταξύ της διατροφής και των γονιδίων εξετάζει η επιστήμη της Διατροφογενετικής. 

διατροφογενετικό τεστ

Τι είναι η Διατροφογενετική

Η Διατροφογενετική είναι μία σύγχρονη επιστήμη που μελετά τις διάφορες αποκρίσεις του σώματος (όπως βάρος, αρτηριακή πίεση, χοληστερόλη στο πλάσμα ή επίπεδα γλυκόζης) σε ένα συγκεκριμένο τύπο δίαιτας (δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή μεσογειακή), ανάλογα με το γενετικό προφίλ του ατόμου.

Βασισμένο στις σύγχρονες τεχνικές της Διατροφογενετικής, το καινοτόμο διατροφογενετικό τεστ που εφαρμόζεται στο διαιτολογικό γραφείο της Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Νατάσας Γεωργιουδάκη, στο Μαρούσι, αναλύει τόσο γενετικούς παράγοντες όσο και άλλα σχετικά χαρακτηριστικά- εξωγενείς παράγοντες- που λαμβάνονται μέσω του ιστορικού του ασθενούς.

υγιεινη διατροφη

Συγκεκριμένα αναλύονται 384 γενετικές παραλλαγές που σχετίζονται με την απώλεια βάρους, την απόκριση στην άσκηση, τις δυσανεξίες και το μεταβολισμό θρεπτικών ουσιών. Αυτή η διαδικασία παρέχει σαφή κατανόηση όλων των παραγόντων που σχετίζονται με την αύξηση βάρους, και σας προσφέρει ένα πλήρως εξατομικευμένο σχεδιασμό απώλειας βάρους. Το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, προσαρμοσμένο στην κατάσταση υγείας, τον τρόπο ζωής και τη γενετική, βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της απώλειας βάρους.

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι ασθενείς έχουν περισσότερα κίνητρα να ακολουθήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή και να διατηρούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής όταν οι διατροφικές συμβουλές που παρέχονται είναι εξατομικευμένες και βασίζονται στο γενετικό τους προφίλ.

 

Τι είναι το Διατροφογενετικό Τεστ

Το Διατροφογενετικό Τεστ αποτελεί μία εξειδικευμένη εξέταση γονιδιακής ανάλυσης. Η εξέταση είναι απλή και γρήγορη, και γίνεται με τη λήψη σιέλου από τη στοματική κοιλότητα. Το υλικό συλλέγεται με τη βοήθεια μιας ειδικής μπατονέτας και στη συνέχεια στέλνεται σφραγισμένο σε ειδική συσκευασία και αναλύεται σε συγκεκριμένα εργαστήρια. Στο πλαίσιο της εξέτασης αυτής μελετώνται γενετικοί βιοδείκτες που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα του τύπου διατροφής, προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσοστό της αναμενόμενης αποτελεσματικότητας (χαμηλή σε λιπαρά, χαμηλή σε υδατάνθρακες ή χαμηλή σε θερμίδες).

Πόσο συχνά γίνεται το Διατροφογενετικό Τεστ

Πρόκεται για μια εφάπαξ εξέταση. Το διατροφογενετικό τεστ γίνεται μία μόνο φορά. Τα αποτελέσματα που σχετίζονται με το γενετικό σας προφίλ δεν θα αλλάξουν κατά τη διάρκεια της ζωή σας. Δεν έχει κάποιο ηλικιακό περιορισμό και είναι κατάλληλο τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Αποτελεί ιδανική λύση για όσους:

 • Θέλουν να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο τα γονίδια επηρεάζουν το σωματικό τους βάρους.
 • Επιθυμούν να έχουν ένα βέλτιστο πρόγραμμα διατροφής σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του σώματός τους.
 • Έχουν δοκιμάσει διαφορετικά προγράμματα διατροφής με μικρή ή καμία επιτυχία.

Τι αναλύει το Διατροφογενετικό Τεστ

Το Διατροφογενετικό Τεστ αναλύει 384 γενετικές παραλλαγές και παρέχει πλήρη αναφορά αυτών, η οποία θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το σώμα σας και θα σας κατευθύνει στο να του παρέχετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που πραγματικά χρειάζεται.

Οι γενετικές παραλλαγές που αναλύονται στο καινοτόμο αυτό διατροφογενετικό τεστ σχετίζονται με 8 διαφορετικές κύριες κατηγορίες:

 1. Γενετικές αιτίες υπέρβαρου και παχυσαρκίας
 2. Μεταβολισμός μακροθρεπτικών συστατικών
 3. Μεταβολισμός μικροθρεπτικών συστατικών
 4. Ορμονικό γενετικό προφίλ
 5. Επίδραση της σωματικής άσκησης
 6. Γενετικό προφίλ που σχετίζεται με φλεγμονή
 7. Ανοχή/ ευαισθησία σε τροφές
 8. Ικανότητα αποτοξίνωσης οργανισμού

Αποκτήστε ένα πλήρως Εξατομικευμένο Πρόγραμμα Διατροφής

Τύπος Δίαιτας

Πραγματοποιείται εντατική μελέτη γενετικών βιοδεικτών που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα του τύπου διατροφής, προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσοστό της αναμενόμενης αποτελεσματικότητας (χαμηλή σε λιπαρά, χαμηλή σε υδατάνθρακες ή χαμηλή σε θερμίδες).

Προσαρμογή δόσης

Πρόταση ημερήσιας δόσης ανάμεσα σε περισσότερα από 850 τρόφιμα και ποτά.

Ανοχή

Συγκεκριμένα τρόφιμα αφαιρούνται από το πρόγραμμα διατροφής εάν εντοπίζεται κίνδυνος δυσανεξίας.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα διατροφής λαμβάνει υπόψη την προδιάθεση για:

 • Παχυσαρκίας και αυξημένο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ)
 • Καύση λίπους
 • Πέψη υδατανθράκων
 • Διαβήτη τύπου 2
 • Απορρύθμιση χοληστερόλης
 • Απαιτήσεις ατόμου σε μικροθρεπτικά συστατικά
 • Έλλειψη βιταμινών
 • Δυσανεξία στην λακτόζη και φρουκτόζη
 •  Δυσανεξία στη γλουτένη

Διατροφογενετικό Τεστ

εξατομικευμενη διατροφη

ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Ο Βασικός Μεταβολισμός αφορά στις καύσεις του οργανισμού μας στην ηρεμία.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Είσαι έτοιμος/η να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες;

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Θέλεις να μάθεις για το τρόπο συνεργασίας και τις διατροφικές συνεδρίες;

Μετάβαση στο περιεχόμενο