Βελουτέ σούπα κόκκινης φακής

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε μία αντικολλητική κατσαρόλα με 1 κ.σ. λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, σέλερυ, καρότο και τη γλυκοπατάτα ή κολοκύθα σε κομμάτια.
  3. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Προσθέτουμε το κύμινο, κουρκουμά, σκόνη ginger, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τις φακές και τη ντομάτα.
  6. Μόλις αρχίσει να βράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί η φακή.
  7. Με μία ράβδο χειρός πολτοποιούμε προσεκτικά και προσθέτουμε χυμό λεμονιού. 
  8. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά μας και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 3 κοτσάνια σέλερυ 
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα/ή αντιστοιχη ποσότητα κολοκύθα σε κομμάτια 
  • 2 καρότα
  • 1 κ.γλ. κύμινο 
  • 1 κ.γκ. κουρκουμά 
  • 1/2 κ.γλ. ginger
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1.5 φλιτζ. κόκκινη φακή
  • 1 φλιτζ. στραγγισμένη ψιλοκομμένη ντομάτα (κονσέρβα ή φρέσκια)
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο, χυμό λεμόνι/ή lime
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *