Νόστιμο, θρεπτικό και εύκολο χούμους με παντζάρι

χούμους παντζαρι

Το χούμους αποτελεί μία αρκετά θρεπτική φυτική τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και πολλά οφέλη για την υγεία μας, τα οποία και το καθιστούν μία υπερτροφή. Έχει ως βασικό συστατικό του τα ρεβύθια και μπορεί κανείς να το συναντήσει σε διάφορες γευστικές παραλλαγές. Εάν σας αρέσουν τα ρεβύθια, θα λατρέψετε το χούμους. Εάν πάλι δεν είναι και τα αγαπημένα σας, δοκιμάστε τα σε αυτή την εκδοχή και δεν αποκλείεται να ενθουσιαστείτε από αυτό τον απαλό και γευστικό πολτό. Ο συνδυασμός του με το παντζάρι σε αυτή την συνταγή του προσδίδει ένα απίστευτο φούξια χρώμα και τον εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε για να πετύχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα σε γεύση και σε υφή.

Υλικά χούμους

3 φλιτζ. βρασμένα ρεβύθια χωρίς φλούδα
250g παντζάρια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.γλ. κύμινο (προεραιτικά)
180 ml νερό από τα βρασμένα ρεβύθια
4-5 κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε, ατμίζουμε ή ψήνουμε τα παντζάρια. Μόλις κρυώσουν τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα ρεβύθια, μαζί με το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, το κύμινο, τα παντζάρια και τα ρεβύθια. Αλατίζουμε ελαφρώς και πολτοποιούμε έως ότου το μίγμα μας αποκτήσει κρεμώδη υφή. Εάν το μίγμα μας είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό που έχουν βράσει τα ρεβύθια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε εάν θέλουμε επιπλέον λεμόνι, σκόρδο, κύμινο ή αλάτι.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, σουσάμι ή απλά λίγο ελαιόλαδο και συνοδεύουμε με ψιλοκομμένα λαχανικά, πιτούλες ή κριτσίνια ολικής άλεσης, ή εναλλακτικά προσθέτουμε σε μια σαλάτα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *