Όροι χρήσης & Πολιτική Απορρήτου

Όροι χρήσης

Ο επισκέπτης / χρήστης των υπηρεσιών του παρόντος ιστότοπου natasageorgioudaki.gr (εφεξής ο «ιστότοπος») κατανοεί και αποδέχεται ότι ο ιστότοπος δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.

Είναι κατανοητό και αποδεκτό ότι οποιαδήποτε πληροφορία και περιεχόμενο του ιστότοπου όπως τα κείμενα, τα γραφικά και οι εικόνες, προορίζονται μόνο για γενικούς εκπαιδευτικούς, ψυχαγωγικούς και ενημερωτικούς σκοπούς. Αυτές οι πληροφορίες δεν προορίζονται ούτε υπονοούνται με άλλο τρόπο, ως ιατρικές συστάσεις ή υποκαθιστούν ιατρική συμβουλευτική, διάγνωση ή θεραπεία. Ο επισκέπτης / χρήστης των υπηρεσιών του ιστότοπου  οφείλει να συμβουλευτεί γιατρό ή άλλο αρμόδιο ειδικό υγείας για να προσδιορίσει την αξιοποίηση αυτών των πληροφοριών για τη δική του κατάσταση ή εάν έχει οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με ιατρική του κατάσταση, θεραπευτικό σχήμα ή άλλα ζητήματα που έχει να διαχειριστεί και σχετίζονται με την υγεία του.

Συνεπώς, ο ιστότοπος δεν είναι κατά νόμον υπεύθυνος για βλάβες που θα προκληθούν από τη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται στον ιστότοπο και οι οποίες επ’ ουδενί αντικαθιστούν ή συμπληρώνουν την εργασία και τις συμβουλές και υποδείξεις του διατροφολόγου ή γιατρού του, ή άλλων κατάλληλα εκπαιδευμένων επαγγελματιών του τομέα της διατροφής- υγείας.

Ο επισκέπτης / χρήστης των υπηρεσιών του ιστότοπου επίσης αναγνωρίζει ότι όλες οι ιστορίες-αφηγήσεις ληπτών υπηρεσιών του ιστοτόπου που βρίσκονται στον ιστότοπο είναι αυστηρά οι απόψεις τους και όποια αποτελέσματα επιτεύχθηκαν είναι αποκλειστικά ατομικά, τα αποτελέσματα του επισκέπτη/χρήστη μπορεί να διαφέρουν.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Ο ιστότοπος δεσμεύεται να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα των επισκεπτών του. Σε αυτούς τους Όρους χρήσης – Πολιτική Απορρήτου εξηγείται ο τρόπος διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/χρηστών, σύμφωνα το ισχύον νομικό πλαίσιο [(ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων), του νόμου 4624/2019 και της συναφούς νομοθεσίας].

Ο ιστότοπος φροντίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών του και συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2472/97 που εφαρμόζεται στις βάσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς και με τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) και δεσμεύεται για την πλήρη εφαρμογή τους λαμβάνοντας υπόψη την υιοθέτηση των κατάλληλων τεχνικών και διοικητικών μέτρων.

Ο ιστότοπος συλλέγει μόνο δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίον δόθηκαν και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους έχουν συλλεχθεί. Με εξαίρεση τυχόν δεδομένων που συλλέγονται από τα Cookies [διαβάστε παρακάτω, στην αντίστοιχη ενότητα], τα δεδομένα περιορίζονται σε όσα έχει παράσχει ο χρήστης/επισκέπτης ρητά και για συγκεκριμένο σκοπό και εφόσον έχει δώσει την συγκατάθεσή του. Επίσης, ο ιστότοπος συλλέγει δεδομένα κατά την επίσκεψη του χρήστη/επισκέπτη στον ιστότοπο εφόσον ο χρήστης/επισκέπτης έχει συναινέσει προς τούτο, συναίνεση η οποία τεκμαίρεται με την συμπλήρωση των αντίστοιχων πεδίων.

Ο ιστότοπος έχει λάβει τα τεχνικά μέτρα που διασφαλίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά τη μετάδοση, διαχείριση και αποθήκευσή τους.

Τα δικαιώματά σας όσο αφορά τα προσωπικά δεδομένα

Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα όσο αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε γιατί χρειάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα, τι θα συμβεί σε αυτά και για πόσο χρονικό διάστημα θα διατηρηθούν.
  • Δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα που είναι γνωστά σε εμάς.
  • Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα να συμπληρώσετε, να διορθώσετε, να διαγράψετε ή να αποκλείσετε τα προσωπικά σας δεδομένα όποτε το επιθυμείτε.
  • Εάν μας δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε αυτήν τη συγκατάθεση και να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα.
  • Δικαίωμα διαβίβασης των δεδομένων σας: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα από τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας και να τα διαβιβάσετε στο σύνολό τους, σε άλλον Υπεύθυνο Επεξεργασίας.
  • Δικαίωμα εναντίωσης: μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας. Συμμορφωνόμαστε με αυτό, εκτός εάν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι επεξεργασίας.

Για να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Ανατρέξτε στα στοιχεία επικοινωνίας στο κάτω μέρος αυτής της δήλωσης cookie. Εάν έχετε κάποιο παράπονο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα δεδομένα σας, θα θέλαμε να σας ακούσουμε, αλλά έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην εποπτική αρχή (την Αρχή Προστασίας Δεδομένων).

Cookies

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και άλλες σχετικές τεχνολογίες (για λόγους ευκολίας όλες οι τεχνολογίες αναφέρονται ως ‘cookies’). Τα cookies τοποθετούνται επίσης από τρίτα μέρη τα οποία χρησιμοποιήσουμε. Στο παρακάτω έγγραφο σάς ενημερώνουμε για τη χρήση των cookies στόν ιστότοπό μας.

Ζητείται από τον κάθε επισκέπτη/χρήστη να αποδεχθεί τη χρήση Cookies σύμφωνα με τους όρους της παρούσας Πολιτικής, την πρώτη φορά που θα επισκεφθεί τον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο, και αποδεχόμενος αυτή την Πολιτική, ο επισκέπτης/χρήστης αποδέχεται τη χρήση από μέρους του ιστότοπου των Cookies σύμφωνα με τους όρους της παρούσας Πολιτικής.

Τι είναι τα cookies;

Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο που αποστέλλεται μαζί με τις σελίδες αυτού του ιστότοπου και αποθηκεύεται από τον περιηγητή σας στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας ή άλλης συσκευής. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται εκεί ενδέχεται να μεταφερθούν στους διακομιστές μας ή στους διακομιστές των σχετιζόμενων τρίτων μερών κατά τη διάρκεια μιας επόμενης επίσκεψης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο www.allaboutcookies.org αλλά και στον ιστότοπο του browser που χρησιμοποιείτε (π.χ. Chrome, Internet Explorer, Firefox)

Τεχνικά ή Λειτουργικά cookies

Μερικά cookies διασφαλίζουν ότι ορισμένα τμήματα του ιστότοπου λειτουργούν σωστά και ότι οι προτιμήσεις των χρηστών σας παραμένουν γνωστές. Τοποθετώντας λειτουργικά cookies, σας διευκολύνουμε να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να εισάγετε επανειλημμένα τις ίδιες πληροφορίες όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας και, παραδείγματος χάρη, τα προϊόντα παραμένουν στο καλάθι αγορών σας μέχρι να ολοκληρώσετε την πληρωμή σας. Μπορεί να τοποθετήσουμε αυτά τα cookies χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Στατιστικά cookies

Χρησιμοποιούμε στατιστικά cookies για να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία των χρηστών μας στον ιστότοπο. Με αυτά τα στατιστικά cookies λαμβάνουμε πληροφορίες για τη χρήση του ιστότοπού μας. Ζητάμε την άδειά σας για να τοποθετήσουμε στατιστικά cookies.

Κουμπιά κοινωνικών δικτύων

Στον ιστότοπό μας έχουμε συμπεριλάβει κουμπιά Facebook, Instagram και Pinterest για την προώθηση ιστοσελίδων (π.χ. “μου αρέσει”, “καρφίτσωμα/αποθήκευση”) ή κοινής χρήσης (π.χ. “tweet”) σε κοινωνικά δίκτυα όπως Facebook, Instagram και Pinterest. Αυτά τα κουμπιά λειτουργούν χρησιμοποιώντας τμήματα κώδικα που προέρχονται από τα Facebook, Instagram και Pinterest. Ο κώδικας αυτός τοποθετεί τα cookies. Αυτά τα κουμπιά μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν επίσης να αποθηκεύουν και να επεξεργάζονται ορισμένες πληροφορίες, ώστε να μπορεί να σας προβληθεί μια εξατομικευμένη διαφήμιση.

Παρακαλώ διαβάστε τη δήλωση απορρήτου αυτών των κοινωνικών δικτύων (η οποία μπορεί να αλλάζει τακτικά) για να καταλάβετε τι κάνουν με τα (προσωπικά) δεδομένα σας τα οποία επεξεργάζονται χρησιμοποιώντας αυτά τα cookies. Τα δεδομένα που ανακτώνται ανωνυμοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο. Facebook, Instagram και Pinterest βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τοποθετημένα cookies

ShareThis

Google Analytics

Google Tag Manager

Google Fonts

YouTube

Facebook

Διάφορα

Συγκατάθεση

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο μας για πρώτη φορά, θα προβάλουμε ένα αναδυόμενο παράθυρο με μια επεξήγηση για τα cookies. Μόλις κάνετε κλικ στο “Αποθήκευση προτιμήσεων”, δηλώνετε ότι μας δίνεται τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση όλων των κατηγοριών των cookies και πρόσθετων που επιλέξατε, στο αναδυόμενο παράθυρο και στην παρούσα Πολιτική Cookies. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη χρήση των cookies μέσω του περιηγητή σας, παρακαλώ όμως λάβετε υπόψη ότι ο ιστότοπός μας ενδέχεται να μην λειτουργεί πλέον σωστά.

Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση και διαγραφή cookies

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον περιηγητή σας για να διαγράψετε αυτόματα ή χειροκίνητα τα cookies. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε να μην τοποθετηθούν ορισμένα cookies. Μια άλλη επιλογή είναι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του περιηγητή σας έτσι ώστε να λαμβάνετε ένα μήνυμα κάθε φορά που τοποθετείται ένα cookie. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις επιλογές, ανατρέξτε στις οδηγίες στην ενότητα Βοήθεια του περιηγητή σας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookies από τις ρυθμίσεις του διαδικτυακού περιηγητή σας, αναλόγως του περιηγητή σας επισκεφθείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες, για να λάβετε γνώση για τις απαραίτητες σχετικές ενέργειες.

Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι ο ιστότοπός μας μπορεί να μην λειτουργεί σωστά εάν όλα τα cookies είναι απενεργοποιημένα. Εάν διαγράψετε τα cookies στον περιηγητή σας, θα επανατοποθετηθούν μετά τη συγκατάθεσή σας, όταν επισκεφθείτε ξανά τον ιστότοπό μας.

Στοιχεία επικοινωνίας

Για ερωτήσεις ή/και σχόλια σχετικά με την Πολιτική cookies μας και αυτή τη δήλωση, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Γεωργιουδάκη Νατάσα
Λεωφ. Κηφισίας 166Α & Σοφοκλέους 2, Μαρούσι, 15 126
Ελλάδα
Ιστότοπος: https://natasageorgioudaki.gr
Email: natasa@georgioudaki.gr

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας – Σήματα

Όλο το περιεχόμενο του ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένων videos, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, των παρεχομένων υπηρεσιών και γενικά όλων των αρχείων αυτού του δικτυακού τόπου, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, κατατεθειμένα σήματα, διασχηματισμοί, διακριτικά γνωρίσματα και σήματα υπηρεσιών του site και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών. Συνεπώς, κανένα εξ αυτών  δύναται να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να “φορτωθεί”, να μεταδοθεί ή να διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του ιστότοπου. Αν πράξει τοιουτοτρόπως, αποδέχεται πως ευθύνεται αποκλειστικά για αποζημίωση των ανωτέρω.

Συλλογή γενικών δεδομένων και πληροφοριών

Κατά τη χρήση του ιστοτόπου συλλέγονται και αποθηκεύονται σε log files του server στοιχεία όπως η IP του χρήστη, ο περιηγητής του, το λειτουργικό του σύστημα, η ημερομηνία και η ώρα κάθε κλήσης προς τους server μας, το από πού ήρθε στο site μας (referrer) και άλλα παρεμφερή στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν τον χρήστη, χρειάζονται όμως για την παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας των server μας, τη βελτιστοποίηση των διαφημίσεών μας, αλλά και την παροχή πληροφοριών στις αρχές σε περίπτωση κυβερνοεπιθέσεων.

Εγγραφή στο newsletter μας και φόρμες επικοινωνίας

Στον ιστότοπο μπορούν οι χρήστες να εγγραφούν στο newsletter, αλλά και να επικοινωνήσουν μέσω της φόρμας επικοινωνίας και να κλείσουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα στοιχεία επικοινωνίας. τηλέφωνο, email, το όνομα, η ημερομηνία και ώρα αποστολής και η IP του χρήστη αποθηκεύονται στον server μας, αλλά και σε εξωτερική υπηρεσία αποστολής newsletter, το MailChimp και ξεκινά η αποστολή ενημερωτικών και εκπαιδευτικών email. Σε κάθε αποστολή ο παραλήπτης έχει τη δυνατότητα να διακόψει τη λήψη επόμενων email επιλέγοντας την απεγγραφή του από το εκάστοτε newsletter. 

 Τα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά email του ιστότοπου περιέχουν tracking pixels που επιτρέπουν τη στατιστική ανάλυση της επιτυχίας ή αποτυχίας κάθε αποστολής. Από το tracking pixel συλλέγονται δεδομένα σχετικά με το αν κάποιο email ανοίχτηκε και σε ποια links του έγινε κλικ.

Εάν ο χρήστης/επισκέπτης είναι κάτω των 16 ετών, o χρήστης πρέπει να αποκτήσει απαραιτήτως τη συγκατάθεση των γονέων πριν εγγραφεί στο newsletter.

Η παρούσα πολιτική ενημερώνεται όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην πολιτική απορρήτου ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη/επισκέπτη, θα δημοσιευτεί στον ιστότοπο η επικαιροποίηση της παρούσας και ο χρήστης/επισκέπτης θα ειδοποιηθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Ο χρήστης/επισκέπτης συστήνεται να διαβάζει ανά τακτά διαστήματα, την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους χρήσης. Για ερωτήσεις σχετικά με τον έλεγχο και την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς και για αιτήματα λήψης αντιγράφου ή διαγραφής τους, ο ενδιαφερόμενος χρήστης/ επισκέπτης μπορεί να στέλνει e-mail στο natasa@georgioudaki.gr.Η χρήση του ιστότοπου προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον χρήστη των παραπάνω όρων. Οι όροι μπορεί να αλλάξουν, χωρίς προειδοποίηση. Κάθε αλλαγή, θα δημοσιεύεται σε αυτή τη σελίδα.