ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού για όλη την οικογένεια είναι σημαντικό τόσο για τον απαραίτητο εφοδιασμό προμηθειών και την οικιακή οικονομία, όσο και για την εμπέδωση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών σε όλα τα μέλη της οικογένειας.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής

Η οικογενειακή διατροφή αποτελεί παράγοντα επιρροής των διατροφικών μας συνηθειών. Η συμβίωση δύο ή περισσότερων ανθρώπων κάτω από την ίδια στέγη, η κοινή ζωή και οι κοινές συνήθειες καθορίζουν τη συλλογική διατροφική συμπεριφορά και αναπόφευκτα οδηγούν στην υιοθέτηση παρόμοιων διατροφικών επιλογών. Η οικογένεια είναι το πλαίσιο στο οποίο τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες, αποκτούν διατροφικές συνήθειες και συμπεριφορές, δοκιμάζουν και εξοικειώνονται με νέες γεύσεις, την ίδια στιγμή που οι γονείς αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά και παράδειγμα προς μίμηση. Επιπλέον, το οικογενειακό τραπέζι/φαγητό αποτελεί μέσο φροντίδας, επικοινωνίας αλλά και προσέλκυσης των μελών της οικογένειας και αποτελεί μοναδική ευκαιρία συσπείρωσης.

Η ισορροπημένη οικογενειακή διατροφή συμβάλλει στην προαγωγή της ανάπτυξης και της υγείας των παιδιών.

Πολυάριθμες μελέτες υποστηρίζουν πως η ισορροπημένη οικογενειακή διατροφή βοηθά τα παιδιά να υιοθετήσουν υγιεινές και ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες και έτσι συνεισφέρει στην πρόληψη της εμφάνισης και στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Συνεπώς, όταν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού για όλη την οικογένεια βασίζεται στις αρχές της ισορροπημένης διατροφής, τα διατροφικά αλλά και τα ψυχικά οφέλη που αποκομίζουν τα μέλη της οικογένειας είναι σημαντικά και διαρκούν πολύ περισσότερο απ’ ότι ένα γεύμα.

Πρόγραμμα οικογενειακής διατροφής.

Οργάνωση οικογενειακών γευμάτων της εβδομάδας.

Διατροφική εκπαίδευση στις βασικές αρχές της ισορροπημένης διατροφής

Εκπαίδευση σε θέματα διατροφικής συμπεριφοράς.

Διαχείριση δυσκολιών οικογενειακών γευμάτων.

Εύρεση εναλλακτικών λύσεων στη παρασκευή γευμάτων κατάλληλων για όλη την οικογένεια.

Ενίσχυση της διατροφής σας με ευεργετικές τροφές.

Υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών για μια ζωή.

Εύκολες και νόστιμες συνταγές ισορροπημένων γευμάτων.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Θέλεις να συζητήσεις τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειάς σου ή έχεις αποφασίσει να συμβάλλεις στη βελτίωση της διατροφής σας;
Μετάβαση στο περιεχόμενο