ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙ 7 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

 • Ποικιλία

  Η κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών μας σε θρεπτικά συστατικά και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισης ελλείψεων σε συστατικά που δεν παράγονται από το σώμα μας και συνεπώς είναι απαραίτητα να τα προσλάβουμε από τη διατροφή. Ανεξάρτητα από τους διατροφικούς περιορισμούς/ή αποστροφές  που ενδεχομένως εμφανίζει/παρουσιάζει ένα άτομο, υπάρχει πάντα μία ποικιλία τροφών που μπορεί να καταναλώσει.

 • Απόλαυση

  Είναι αλήθεια ότι το φαγητό είναι μία από τις βασικές απολαύσεις της ζωής. Η ευχαρίστηση και ικανοποίηση που προσφέρει το φαγητό, είναι ένας παράγοντας που λαμβάνω σοβαρά υπ’όψιν. Για την ακρίβεια, η εμπειρία των αισθήσεων είναι σημαντική και θεραπευτική όταν το φαγητό είναι εκτός από θρεπτικό και απολαυστικό.

 • Εξατομίκευση

  Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός με διαφορετικά βιώματα και ιδιοσυγκρασία. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη τροφή του και έχει τις δικές του προτιμήσεις. Αυτό που αποδίδει για έναν άνθρωπο, αποδίδει διαφορετικά για κάποιον άλλον. Συνεπώς, η ύπαρξη μίας μαγικής συνταγής για όλους αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός (wishful thinking). Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο καθένας να υιοθετήσει ένα προσωπικό τρόπο διατροφής, που να ταιριάζει στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τη στάση ζωής του.

 • Συνειδητότητα

  Η τροφή αποτελεί καύσιμο για το σώμα μας, επηρεάζει τη διάθεσή μας αλλά και αποτελεί μέσο έκφρασης των συναισθημάτων μας με τους οικείους μας. Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει καλή σχέση με το σώμα μας, τα συναισθήματά μας και τη τροφή μας. Η επαφή μας με τη τροφή και η συμμετοχή μας στη διαδικασία παρασκευής των γευμάτων μας είναι ένα πρώτο βήμα για να αυξήσουμε το βαθμό συνειδητότητας και να αφουγκραστούμε τις πραγματικές μας ανάγκες.

 • Θρέψη

  Η ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη θρέψη μας. Η επιλογή φυσικών και φρέσκων τροφών στα γεύματά μας, έχει ιδιαίτερη σημασία στη θρέψη του σώματος, του μυαλού και της ψυχής μας, χαρίζοντάς μας ζωτικότητα και ευεξία.

 • Ενδυνάμωση

  Η ενθάρρυνση και ενδυνάμωση των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζομαι έχει έναν και μόνο σκοπό, να επανακτήσουν τον έλεγχο της υγείας τους, υιοθετώντας μία ισορροπημένη διατροφική ρουτίνα και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

 • Απλότητα

  Ο βομβαρδισμός πληροφοριών και διάφορων αντικρουόμενων απόψεων που δεχόμαστε σχετικά με την διατροφή και την υγεία μας, δικαιολογημένα δημιουργεί πολύ συχνά σύγχυση στο κοινό. Ο ρόλος μου είναι να σας βοηθήσω να διακρίνετε τους μύθους από τις αλήθειες, τις έγκυρες από τις μη έγκυρες πληροφορίες και να διαπιστώσετε τη μαγεία της απλότητας έναντι αυτού που πολλές φορές φαντάζει ανυπέρβλητο. Η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι εύκολη στην κατανόηση και ακόμα πιο εύκολη να την ακολουθήσει κάποιος όταν το προσπαθήσει με το σωστό τρόπο.

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το τρόπο συνεργασίας και τις συνεδρίες διατροφής;

appointment-natasa-georgioudaki copy

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Είσαι έτοιμος/η να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες; Προγραμμάτισε το ραντεβού σου.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Όταν η ισορροπημένη διατροφή γίνεται οικογενειακή υπόθεση.