πένες με σως κολοκύθας
Πένες με σάλτσα κολοκύθας
1 Οκτωβρίου 2020
Παγκόσμια Μέρας Διατροφής
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
16 Οκτωβρίου 2020
Εμφάνιση όλων

Βελουτέ σούπα κόκκινης φακής

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε μία αντικολλητική κατσαρόλα με 1 κ.σ. λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, σέλερυ, καρότο και τη γλυκοπατάτα ή κολοκύθα σε κομμάτια.
  3. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Προσθέτουμε το κύμινο, κουρκουμά, σκόνη ginger, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τις φακές και τη ντομάτα.
  6. Μόλις αρχίσει να βράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί η φακή.
  7. Με μία ράβδο χειρός πολτοποιούμε προσεκτικά και προσθέτουμε χυμό λεμονιού. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά μας και σερβίρουμε.

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 3 κοτσάνια σέλερυ 
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα/ή αντιστοιχη ποσότητα κολοκύθα σε κομμάτια 
  • 2 καρότα
  • 1 κ.γλ. κύμινο 
  • 1 κ.γκ. κουρκουμά 
  • 1/2 κ.γλ. ginger
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1.5 φλιτζ. κόκκινη φακή
  • 1 φλιτζ. στραγγισμένη ψιλοκομμένη ντομάτα (κονσέρβα ή φρέσκια)
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο, χυμό λεμόνι/ή lime

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *