οργάνωση_διατροφής
3+1 Διατροφικά Tips για ολική επαναφορά
31 Αυγούστου 2019
alevri_amygdalou
Αλεύρι αμυγδάλου
7 Σεπτεμβρίου 2019
Εμφάνιση όλων

Τα τρία βασικά προϊόντα του αμυγδάλου

amygdala
Τα αμύγδαλα, αυτός ο δημοφιλής ξηρός καρπός, είναι γνωστά όχι μόνο για την ωραία τους γεύση αλλά και τα οφέλη τους στην υγεία μας. Τα οφέλη τους δε είναι τόσα που τα καθιστούν από τα πιο αγαπητά superfoods. Μπορούν να ενταχθούν από το πρωινό μας, τα σνακ μας μέχρι και στο γεύμα μας. Δίνουν ωραία γεύση και τραγανή υφή στο γιαούρτι μας, στα δημητριακά πρωινού, στη γκρανόλα, στο πόριτζ, στα πάνκεικ, σε τρουφάκια ενέργειας, μπάρες δημητριακών, μάφιν, ακόμα και στις σαλάτες μας. Αποτελούν συχνά ένα εύκολο και θρεπτικό σνακ, ακόμα και για όσους βρίσκονται σε προσπάθεια απώλειας βάρους.

Θρεπτική αξία αμυγδάλου

Όπως όλοι οι ξηροί καρποί, έτσι και τα αμύγδαλα δε περιέχουν γλουτένη. Συνοπτικά, τα αμύγδαλα αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, φυτικής πρωτεΐνης και καλών μονοακόρεστων λιπαρών. Επιπλέον είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, καθώς και σε βιοτίνη, βιταμίνη Β2 και άλλα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή που επιδρούν θετικά στη καρδιαγγειακή υγεία, ενώ επίσης μειώνουν το γλυκαιμικό δείκτη του γεύματος στο οποίο καταναλώνονται. Τέλος, τα αμύγδαλα είναι υψηλής περιεκτικότητας ξηρός καρπός σε ιχνοστοιχεία συμπεριλαμβανομένων το μαγνήσιο, μαγγάνιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και χαλκό. Συνεπώς, τόσο τα αμύγδαλα όσο και τα προϊόντα τους μας προσφέρουν όλα αυτά τα παραπάνω οφέλη για τα οποία αξίζει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.

Τα τρία προϊόντα αμυγδάλου και πώς να τα παρασκευάσουμε σπίτι μας

Από τα αμύγδαλα μπορούμε να πάρουμε τρία βασικά προϊόντα, το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο αμυγδάλου. Είναι εντυπωσιακό πως μέσα σε λίγο χρόνο, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και εξοπλισμό, με μοναδικό υλικό το αμύγδαλο, μπορούμε να παρασκευάσουμε αυτά τα τρία προϊόντα στο σπίτι μας. Ενδεικτικά:

• για το γάλα αμυγδάλου αρκεί να μουλιάσουμε τα αμύγδαλα και να τα πολτοποιήσουμε με νερό,

• για το αλεύρι αμυγδάλου αρκεί να τα πολτοποιήσουμε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), και

• για το βούτυρο αμυγδάλου αρκεί να πολτοποιήσουμε τα αμύγδαλα μέχρι να λιώσουν τελείως σε μορφή κρέμας.

2 Comments

  1. Ο/Η Μίλλυ λέει:

    Εάν ψήσουμε τα αμύγδαλα , αλλοιώνονται οι ιδιότητες που αναφέρατε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *