Αλεύρι αμυγδάλου

alevri_amygdalou

Το αλεύρι ή τρίμμα αμυγδάλου προκύπτουν από το άλεσμα του αμύγδαλου, είναι από τα πιο γνωστά προϊόντα ελεύθερα γλουτένης και χρησιμοποιούνται συχνά στη παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων, κέικ, μπισκότων αλλά και στο πανάρισμα κρεάτων, λαχανικών.

Η διακριτή διαφορά μεταξύ τους έγκειται στο γεγονός ότι το αλεύρι αμυγδάλου παρασκευάζεται συνήθως από αποφλοιωμένα αμύγδαλα που αλέθονται σε μορφή σκόνης/ αλευριού, ενώ στο τρίμμα αμυγδάλου ολόκληρο το αμύγδαλο (με τη φλούδα) υπόκειται σε ένα πιο χοντρό άλεσμα δίνοντας ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε αλεύρι αμυγδάλου.

Θα χρειαστούμε αμύγδαλα ωμά, ανάλατα, ολόκληρα είτε αποφλοιωμένα και ένα μπλέντερ ή μούλτι.

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και αλέθουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να γίνουν αλεύρι. Προσέχουμε να μη τα αφήσουμε για περισσότερη ώρα, διότι αν πολτοποιηθούν παραπάνω από το χρόνο που χρειάζεται θα βγάλουν τα έλαιά τους και αντί για αλεύρι θα πάρουμε βούτυρο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα πολτοποιημένα πλέον αμύγδαλα σε ένα σουρωτήρι και κοσκινίζουμε καλά ώστε να ξεχωρίσουν τυχόν μεγαλύτερα κομμάτια και να πάρουμε καθαρό το αλεύρι αμυγδάλου. Κρατάμε ό,τι υπόλοιπο μείνει στο σουρωτήρι για χρήση σε άλλες παρασκευές, στο γιαούρτι, τη φρουτοσαλάτα, τα δημητριακά, σε μπάρες και τρουφάκια ενέργειας.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο