σαλάτα με κολοκύθα
Ζεστή πολυσαλάτα με κολοκύθα
1 Οκτωβρίου 2020
πένες με σως κολοκύθας
Πένες με σάλτσα κολοκύθας
1 Οκτωβρίου 2020
Εμφάνιση όλων

Cupcakes με κολοκύθα

cupcakes κολοκύθας

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC σε αέρα.
  2. Πολτοποιούμε ελαφρώς τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ.
  3. Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη/ή ψήνουμε, καθαρίζουμε και πολτοποιούμε.
  4. Προσθέτουμε στην κολοκύθα όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε θήκες για κεκάκια.
  6. Ψήνουμε στους 180οC σε αέρα για 28 λεπτά στο κάτω μέρος του φούρνου.

Υλικά

  • 250 γρ κολοκύθα τριμμένη/ή ψημένη και πολτοποιημένη
  • 80 γρ αμύγδαλα (ανάλατα και άψητα – με ή χωρίς φλούδα – ότι θέλετε)
  • 150 γρ καρύδια
  • 3 κ.σ. πρωτεΐνη κολοκυθόσπορου (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
  • 12 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
  • 80 γρ ελαιόλαδο
  • 70 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
  • 16 γρ baking powder
  • μια τσιμπιά αλάτι (π.χ. θαλασσινό)
  • 200 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 100 γρ χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. σταφίδες
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια (προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα)
  • 180 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *