Η πιο εύκολη , πεντανόστιμη και ελαφρυά συνταγή για μελιτζάνες παπουτσάκια με λαχανικά!
Ξεχάστε το τηγάνισμα και τα λιπαρά. Πήραμε την αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς και την μετατρέψαμε σε ένα ελαφρύ πιάτο. Μπορείς να το πεις λαδερό, μπορείς και ζεστή σαλάτα. Κάποιοι το τρώνε ζεστό κατευθείαν από το φούρνο και κάποιοι από το τάπερ στο ψυγείο. Το σίγουρο είναι ότι όπως και να το προτιμήσεις…θα σου φέρει στο μυαλό γεύσεις ανατολής και αναμνήσεις καλοκαιριού!
Αφαιρώντας ή αντικαθιστώντας το τυρί με διατροφική μαγιά έχεις και τη vegan εκδοχή του!
ΥΛΙΚΑ
- 4 μελιτζάνες μεγάλες
- 2 κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 πιπεριές φλωρίνης
- 1 φλιτζ. μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 φλιτζ. ντομάτα κυβάκια /ή 4 ντομάτες τριμμένες
- Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τη ψίχα από τις μελιτζάνες και τη ψιλοκόβουμε.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη σάρκα της μελιτζάνας και αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τη ψίχα της μελιτζάνας μαζί με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά, πλην της ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε.
Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, απλώνουμε σε ένα ταψί τη τριμμένη ντομάτα και τοποθετούμε πάνω σε αυτή τις μελιτζάνες.
Στη συνέχεια τις γεμίζουμε με τη γέμιση των λαχανικών και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Καλή σας απόλαυση!