Νηστίσιμη χταποδοσαλάτα

χταποδοσαλάτα

Για τη νηστίσιμη χταποδοσαλάτα θα χρειαστούμε τέσσερις βασικές νηστίσιμες διατροφικές ομάδες. Χταπόδι από την ομάδα των θαλασσινών, κάποια επιλογή οσπρίου (π.χ. μαυρομάτικα, ρεβύθια, φακές) για φυτική πρωτεΐνη, τα λαχανικά μας, ελαιόλαδο και αβοκάντο από την ομάδα του φυτικού λίπους.

Ο συνδυασμός των παραπάνω συστατικών όχι μόνο αναβαθμίζει γευστικά τη νηστίσιμη χταποδοσαλάτα μας αλλά και θρεπτικά καθώς όλα τα υλικά συμμετέχουν συμπληρωματικά σε ένα ισορροπημένο πιάτο.

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το χταπόδι και το όσπριο που θα χρησιμοποιήσουμε. Εναλλακτικά, εάν θέλουμε να γλιτώσουμε χρόνο και κόπο από το βράσιμο του χταποδιού, μπορούμε να προμηθευτούμε μία συσκευασία μαριναρισμένο χταπόδι από την αγορά.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
  3. Κόβουμε το καρότο, τη πιπεριά και το αγγούρι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
  4. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ για τη σαλάτα μας. Αναμιγνύουμε σε ένα βαζάκι ή μπωλ το ελαιόλαδο με μία πρέζα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και χυμό από λεμόνι ή ξύδι.
  5. Ρίχνουμε σε μία σαλατιέρα πρώτα το όσπριο, στη συνέχεια τα λαχανικά μας, τη κάπαρη, το αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, και μετά το χταπόδι κομμένο σε παχιές ροδέλες.
  6. Περιλούζουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και η νόστιμη νηστίσιμη χταποδοσαλάτα μας είναι έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 1 φλιτζ. βρασμένο όσπριο της αρεσκείας σας (π.χ. μαυρομάτικα, ρεβύθια, φακές)
  • 2 πλοκάμια χταπόδι βραστό
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 αγγουράκι
  • ντοματίνια
  • 1/2 αβοκάντο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι / ή ξύδι
  • ελαιόλαδο
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο