Πασχαλινά μπισκότα χωρίς γλουτένη

mpiskota-xwris-glouteni

Αυτά τα σπιτικά πασχαλινά μπισκότα χωρίς γλουτένη συναγωνίζονται τα αγοραστά με απόλυτη επιτυχία. Τα παιδάκια θα τα λατρέψουν και σίγουρα είναι πιο υγιεινά από τα τυποποιημένα. Με έξι υλικά και πολλή φαντασία δημιουργούμε τα πιο ωραία πασχαλινά μπισκότα χωρίς γλουτένη, κατάλληλα και για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Προμηθευτείτε κουπάτ σε διάφορα πασχαλινά σχέδια, αυγουλάκια, λαγουδάκια, μαζευτείτε σε έναν πάγκο με τα παιδιά σας και καλή διασκέδαση!

Θα χρειαστείτε:

  • πλάστη
  • κουπάτ
  • λαδόκολλα
  • μίξερ ή αυγοδάρτη
pasxalina-biskota

Διακόσμηση για τα πασχαλινά μπισκότα χωρίς γλουτένη

  • Ζαχαρόσπαστα
  • κουβερτούρα υγείας ή λευκή
  • τρούφα πολύχρωμη
  • πασχαλινά διακοσμητικά
  • σταγόνες σοκολάτας μαύρη/ή ροζ
  • σπιτικό γλάσο

Υλικά για το σπιτικό γλάσο

  • 250g ζάχαρη άχνη καρύδας
  • 2-3 κ.σ. νερό ή χυμό λεμονιού

Υλικά για τα πασχαλινά μπισκότα χωρίς γλουτένη

  • 1 φλιτζ. (200ml) λάδι καρύδας
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
  • 6 φλιτζ. αλεύρι φαγόπυρου
  • 2 αυγά (*)
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κ.γλ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

(*) Για vegan ή νηστίσιμη εκδοχή των μπισκότων μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τρία αυγά με έξι κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο κοπανισμένο διαλυμένο/ μουλιασμένο σε 1 φλιτζάνι νερό (200ml).

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ χτυπάμε για 10 λεπτά, με μίξερ ή με αυγοδάρτη, το λάδι καρύδας με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν και να αποκτήσουν βελούδινη υφή.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά στο μίγμα.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύουμε ελαφρυά μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ.

Αφήνουμε τη ζύμη τυλιγμένη σε ζελατίνη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να σφίξει. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε κάθε ένα από αυτά με έναν πλάστη στο πάχος που επιθυμούμε (ιδανικά ούτε χοντρά ούτε πολύ λεπτά).

Τοποθετούμε τα μπισκότα πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν. 

Μόλις κρυώσουν, μπορούμε να στολίσουμε τα μπισκότα μας με σοκολάτα, ζαχαρόπαστα, πολύχρωμη τρούφα ή σπιτικό γλάσο.

Καλοφάγωτα και Καλό Πάσχα!

pasxalina-biskota-zaxaropasta
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο