Πένες με σάλτσα κολοκύθας

πένες με σως κολοκύθας

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο.
  3. Ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.
  4. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά.
  5. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει, σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο χειρός. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί για να αραιώσουμε την πυκνότητά της.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
  7. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίζουμε, ρίχνουμε στη κρέμα κολοκύθας και τα αναμειγνύουμε ή περιλούζουμε τα ζυμαρικά με τη κρέμα κολοκύθας.
Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • πένες κόκκινες από φακές
  •  2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 300 ml ζωμό κοτόπουλο (προαιρετικά)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. philadelphia light
  • φρέσκο θυμάρι
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *