Πένες με σάλτσα κολοκύθας

penes-kolokythas

Η σάλτσα κολοκύθας είναι μία εναλλακτική συνταγή για να χρησιμοποιήσετε τη κολοκύθα και να τη συνδυάσετε με τα ζυμαρικά σας. Η σάλτσα κολοκύθας, σε αντίθεση με άλλες κρεμώδεις λιπαρές σάλτσες, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε λιπαρά, ενώ δίνει μια βελούδινη υφή και τη χαρακτηριστική γεύση της κολοκύθας. Επιπλέον, η σάλτσα κολοκύθας εμπλουτίζει το πιάτο των ζυμαρικών, όπως στη προκειμένη τις πένες, με όλα τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά της κολοκύθας και την αντιοξειδωτική τους δράση.

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο.
  3. Ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.
  4. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά.
  5. Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει, σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο χειρός. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί για να αραιώσουμε την πυκνότητά της.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
  7. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίζουμε, ρίχνουμε στη κρέμα κολοκύθας και τα αναμειγνύουμε ή περιλούζουμε τα ζυμαρικά με τη κρέμα κολοκύθας.
Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • πένες κόκκινες από φακές
  •  2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 300 ml ζωμό κοτόπουλο (προαιρετικά)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. philadelphia light
  • φρέσκο θυμάρι
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο