Η σάλτσα κολοκύθας είναι μία εναλλακτική συνταγή για να χρησιμοποιήσετε τη κολοκύθα και να τη συνδυάσετε με τα ζυμαρικά σας. Η σάλτσα κολοκύθας, σε αντίθεση με άλλες κρεμώδεις λιπαρές σάλτσες, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε λιπαρά, ενώ δίνει μια βελούδινη υφή και τη χαρακτηριστική γεύση της κολοκύθας. Επιπλέον, η σάλτσα κολοκύθας εμπλουτίζει το πιάτο των ζυμαρικών, όπως στη προκειμένη τις πένες, με όλα τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά της κολοκύθας και την αντιοξειδωτική τους δράση.
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.
- Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά.
- Μόλις η κολοκύθα μαλακώσει, σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο χειρός. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί για να αραιώσουμε την πυκνότητά της.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
- Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίζουμε, ρίχνουμε στη κρέμα κολοκύθας και τα αναμειγνύουμε ή περιλούζουμε τα ζυμαρικά με τη κρέμα κολοκύθας.
Καλή σας απόλαυση!
Υλικά
- πένες κόκκινες από φακές
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 300 ml ζωμό κοτόπουλο (προαιρετικά)
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/2 φλιτζ. philadelphia light
- φρέσκο θυμάρι